Monday, February 17, 2020

LED lys til snøscooteren

Gode lys på snøscooteren er også viktig. Med LED får man langt sterkere lys med lavere strømforbruk og som tåler slag og hopp langt bedre enn halogen. Hvis du kjører i snøfokk har du også mulighet å legge på et oransje deksel, som gir helt unike egenskaper i lyset. Med oransje lys vil lyset penetrere snøfokka og ikke gi deg den berømte hvite veggen med lys.



LED fjernlys på Snøscooter

Når det kommer til LED fjernlys på scooter, så er lysbildet viktig. Fremover bør man ha en lykt som kaster relativt langt, men samtidig har mye bredde i lysbilde. Til dette bruket er Rigid SR6 driving helt fantastisk. Den lyser langt og den er heftig med sine 7128 lumen, samtidig som den lyser bredt. Da kan du ha blikket langt fremme når du kjører fort og du kan se alt som måtte komme inn fra sidene. Et annet alternativ med ganske likt lysbilde er Lazer Linear 6 som vil være et veldig godt LED fjernlys til snøscooter, med god bredde og bra kastelengde.


Oppgradere nær og fjernlys til LED

De originale lyktene kan man oppgradere og på scooter anbefales det LED, fordi LED har svært god slagstyrke og tåler vibrasjoner mye bedre enn pærer av glass. I tillegg har man toleranse for spenningsfall, som vi skal prate litt om nedenfor. 
I de originale lyktene er et LED Prosystem helt topp. Det gir langt sterkere lys enn originalt, har mye lavere strømforbruk, tåler spenningsfall og vibrasjon. Det er også lett å montere.

Hva med strømforbruk og spenningsfall?

LED har mange fordeler og på snøscooter er det to veldig viktige og gode egenskaper LED teknologien gir. Lavt strømforbruk og god toleranse for spennnings variasjoner. Når man driver en lykt rett fra dynamo vil spenningen variere og lysstyrken på en halogenpære vil være sterkt avhengig av turtallet. For LED er ikke dette et problem. De lyser like godt, selv om spenningen bare er på 9 volt. Rigid Ignite er oppgitt til å kunne drive normalt på 6 volt. Men går spenningen lavere enn dette er det ikke noe stort problem heller, for da vil den bare flimre litt. Dette skjer stort sett kun når man starter maskinen uansett. Men en halogenpære ville lyst veldig mye dårligere på lavt turtall, for den lyser sterkere på 12v og svakere på 9v. 
Ikke bare er LED bra når det kommer til spenning, men også watt, eller strømforbruk er helt fantastisk. Med en brøkdel av strømforbruket kan du mangedoble antall lys, uten å øke tilgjengelig strøm. 

LED arbeidslys på snøscooter

En liten og nett lykt er å anbefale som LED arbeidslys på snøscooter. Det finnes utallige gode alternativ, men skal det trekkes frem to stk vil Rigid SRM og Rigid Ignite være spesielt gode. De er små og vil ikke hekte seg fast i utstyr, klær eller busker. De tar ikke opp verdifull plass og blir heller ikke så fort skadet, når de ikke står i veien. Likevel lyser de like godt som originalt hovedlys. 

No comments:

Post a Comment