Friday, December 24, 2021

Finn riktig ledbar til din bil

I denne artikkelen skal vi se på hva du må tenke på når du velger ledbar til din bil. 


Hvilket behov av ledbar har du? 


Trenger du bedre kastelengde eller bredde i lyset på bilen din. Eller kanskje begge deler? Et kombinert lysbilde gir deg en fin blanding av bredde og lengde i lysbildet. Den kaster lyset langt, men sprer samtidig godt ut i grøftekantene. Dette gir deg et fjernlys som passer alle typer kjøreforhold, og gjør deg godt rustet med lys om du skal på fjellet, kjører i skogsområder med mye dyr, eller på lange strekninger hvor du trenger mye lys langt fremme, men også ut i kantene. Et spot lysbilde fokuserer på god kastelengde. Det gir et vanvittig stilig lysbilde som kaster lyset langt fremover, men som likevel dekker hele veibanen. Et spot lysbilde passer ypperlig om du kjører på lengre strekninger hvor gjerne farten er litt høyere, og du trenger å se hele sletta.



Hvor skal ledbaren plasseres på din bil? 


En ledbar som er like lang som skiltet kan enkelt monteres på en skiltbrakett over eller under skiltet på bilen din. Her er det dog noen faktorer som spiller inn for hvor du kan montere en ledbar. Har din bil en sensor over eller under skiltet? Eller har bilen parkeringssensorer som ledbaren kan forstyrre? Dette må du ta hensyn til når du skal montere ekstralys på bilen. Uavhengig om det da er en ledbar eller runde ekstralys som skal monteres. Til parkeringssensorer finnes det egne sensorcovers som man kan feste for å blokkere disse.




Ønsker du en innfelt montering? 


Noen ledbarer bygger så lite som 4 cm i høyden og egner seg derfor godt for innfelling eller montering i grillen på de fleste biler. Lazer har også egne grillkit til en rekke biltyper for mange av sine ledbarer. Dette gir deg en stilren, pen og integrert montering av ledbar på bilen din. Mange ønsker ikke å ha store og ruvende ekstralys, og vil heller gå for en mer diskret løsning. En annen fordel er at det kan bli vanskeligere å stjele ledbaren hvis noen skulle prøve på det.  




Montering av ledbar på taket


Ledbar til bil. Da tenker sikkert mange på en liten ledbar montert i nærheten av skiltet, men hva med en stor og kraftfull ledbar på taket? Har du lyst til å montere en LED-bar på taket, men du vet ikke helt hvordan du skal gjøre det? Vi har braketter spesiallaget for takmontering av LED-bar. Brakettene kan brukes på alle bjelker og kjøretøy, med og uten takrails, slik at du får montert akkurat det du ønsker der du ønsker det! Er du i tvil hva som vil passe på din bil og hvor det lønner seg å montere? Kontakt oss gjerne for råd og en anbefaling. De universale takbrakettene kan du finne her.




No comments:

Post a Comment